Pondělí, 29 dubna, 2024
12.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceNadace Muži proti rakovině v Praze ocenila partu z Litoměřic  

Nadace Muži proti rakovině v Praze ocenila partu z Litoměřic  

Litoměřice – Víte, že chlapi v Litoměřicích podporují Movember? A že jedna zcela neformální parta kamarádů byla dokonce letos oceněna v Praze a patří mezi nejlepší Movember týmy v České republice? Říkají si „ZEBYTOBYLKNÍR“ a Nadačnímu fondu Muži proti rakovině letos poslali 67 890,- Kč. To je téměř o polovinu víc než loni. Skupina přitom není nijak organizovaná – prostě jen parta kamarádů, která se rozhodla pomoct.

„Projekt Movember jsme si před několika lety s bratry vybrali, protože si myslíme, že v Česku není tak známý, jak by bylo potřeba. Rakovina prostaty a varlat mezi muži není populární téma a Movember na to má upozornit. Peníze, které se během měsíční kampaně podaří získat, nadace Muži proti rakovině použije na nákup přístrojů, které slouží k vyšetřování prostaty, a také na osvětu této citlivé problematiky,“ vysvětluje Radek Schejbal z týmu ZEBYTOBYLKNÍR. Když ho založili, byli v něm tři. Dnes má tato skupina na facebooku 104 členů.

Symbolem Movemberu, ke kterému se Česká republika připojila v roce 2007, je knírek. Odtud také název litoměřické skupiny ZEBYTOBYLKNÍR. „Kampaň probíhá celý listopad a během té doby si knírek skutečně nechávám narůst. Pracuju jako obchodní zástupce a lidé jsou zvyklí, že chodím vždy oholen. Knírku si tedy logicky ihned všimnou a většinou tím téma Movemberu otevřeme,“ uvedl Radek Schejbal.

Za své úsilí ve sbírce i v osvětě byl litoměřický tým ZEBYTOBYLKNÍR  oceněn před několika dny v Praze. Ve stovce českých Movember týmů se umístil na krásném 13. místě. Skupina obdržela plaketu a pozvánku na slavnostní brunch.

„Děkuju všem, kteří se k nám připojili a přispěli dobré věci. Věříme, že ZEBYTOBYLKNÍR bude pokračovat. Skupina na facebooku je veřejná a každý je vítán. Příští rok bychom ve prospěch Movemberu chtěli uspořádat i nějakou sportovní akci. Nemáme to ještě úplně promyšlené, takže jakoukoliv iniciativu, podněty a nápady přivítáme,“ uzavírá Radek Schejbal.

Skupinu ZEBYTOBYLKNÍR najdete na facebooku ZDE.

V Litoměřicích Movember podporuje také ÚTERNÍ SCHŮZE. Skupina, kterou tvoří především současní nebo bývalí hráči a trenéři FK Litoměřicko (a jejich fanoušci). ÚTERNÍ SCHŮZE je v rámci možností organizovaná a na podporu Movemberu pořádá různé akce. ÚTERNÍ SCHŮZE je na facebooku ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -