Neděle, 28 dubna, 2024
22.2 C
Litoměřice
DomůObceKřešiceHladina Labe stoupá, v Křešicích se sejde krizový štáb

Hladina Labe stoupá, v Křešicích se sejde krizový štáb

Litoměřicko – Hladina Labe ve stanici Litoměřice dosáhla 1. stupně povodňové aktivity. Nastává tedy tzv. „povodňová bdělost.“ V Litoměřicích zatím monitorují situaci a vyčkávají, v Křešicích se na Štědrý den ráno sejde krizový štáb.

„Neočekáváme žádné rozsáhlé povodně, ale s ohledem na dostupná data předpokládáme zaplavení cyklostezky v Nučnicích, v Křešicích a v Třebouticích  a dále zatopení několika zahrad a pozemků, které leží v bezprostřední blízkosti řeky,“ vysvětlil starosta Michal Mančal.

Obec Křešice se řídí daty ze stanice Mělník, kde hladina Labe aktuálně dosahuje 382 centimetrů. Na začátku příštího týdne by ovšem měla vystoupat ještě o 70 centimetrů a dostat se tak na druhý stupeň povodňové aktivity. Vzhledem k této skutečnosti hasiči k Blatenskému potoku přistaví čerpadlo a provedou částečnou montáž protipovodňové ochrany.

„Pokud by se Blatenský potok rozlil, zaplaví přístupovou cestu ke dvěma nemovitostem a několik sklepů rodinných domů v Nádražní a Polní ulici, čemuž je zapotřebí předejít. Obecní úřad hasičům zajistí veškeré zázemí včetně teplých nápojů,“ uvedl Mančal, který zároveň žádá občany, aby zachovali klid a byli hasičům nápomocni. „Naši hasiči jsou zkušení a jako vždy udělají maximum, aby ochránili náš majetek před případnými škodami,“ uzavírá křešický starosta.

Úvodní foto je ilustrační.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -