Sobota, 27 dubna, 2024
7.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceZŠ A. Baráka bude mít v Lovosicích další knihobudku

ZŠ A. Baráka bude mít v Lovosicích další knihobudku

Lovosice – Na Základní škole Antonína Baráka v Lovosicích druhým rokem působí kroužek Knihomilů. Při svých setkáních v něm žáci diskutují o svých oblíbených knížkách a sdílí knižní tipy.

Naši Knihomolové rádi čtou a svoji vášeň chtějí šířit dál. Zřídili v Lovosicích první knihobudku, umístěnou na plotu naší školy. Vzorně se o ni starají. Sami dokázali iniciovat veřejnou sbírku knih, která stále pokračuje a u rodičů má velký úspěch.

Knihobudka funguje jako veřejná bezplatná knihovna, kde si lidé mohou knihu půjčit, věnovat, vyměnit nebo si knihu vzít.

Knihomolové oslovili Nadaci Via a získali v projektu s názvem Dobro-druzi finanční prostředky i pro další knihobudku, kterou žáci sami navrhli, natřeli a nadepsali název.

V nejbližších dnech bude knihobudka instalována u Mateřské školy Sady pionýrů, a také tam bude sloužit nejen malým zatím nečtenářům, ale i celé veřejnosti.

Zkrátka knihomolové mají mnoho nápadů. Již teď přemýšlí nad instalací a provozem další naší knihobudky. Jejich aktivity vítáme a přejeme jim neustálý elán a nadšené příznivce.

Autor: ZŠ Antonína Baráka Lovosice

- Naši partneři -
- Reklama -

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -