Mondi Štětí shání peníze pro těžce nemocnou Lilli

0
479

Litoměřicko – Už v pěti letech byla na úrovni jedenáctiletého dítěte. Miluje matematiku, sudoku a rébusy a jejím snem je jednou pracovat v nějaké laboratoři se zkumavkami a mikroskopem. Lilli Soukupová. Na první pohled je těžce nemocná. Trápí ji Crouzonův syndrom, hydrocefalus a také tracheostomie. Navíc je Lilli nedoslýchavá. Nadějí je pro ni operace v zahraničí, která proběhne příští rok. Rodina na ni aktuálně shání potřebné finanční prostředky a prosí o pomoc i Vás.

Tatínek Lily, Tomáš Soukup, pracuje v Mondi Štětí. Zajistit operaci jeho dcery se snaží firma i Tomášovi kolegové. Všichni se zapojili do za tímto účelem vyhlášené veřejné sbírky, ve které je potřeba vybrat deset milionů korun. Více než polovinu z této obrovské částky už se podařilo získat.

Odkaz na sbírku je ZDE.

„Vaše dítě umírá.“ Věta, kterou nechce slyšet žádný rodič. Máma a táta malé Lily si ji přesto vyslechli a v prvních letech jejího života s ní byli prakticky neustále v nemocnici.   Děvčátko má atypicky tvarovanou lebku a páteř v oblasti krku a nemá tím pádem dostatek prostoru pro proudění vzduchu. Lékaři proto přistoupili k zavedení tracheostomické kanyly. Jednou za čtyři dny se kanyla musí vyměnit – stojí při tom 800,- Kč. Několikrát denně je navíc potřeba vyměnit sterilní gázy pod kanylou, které jsou speciálně střižené a těžko se shánějí. Rodiče s sebou neustále nosí odsávačku, aby se Lily neudusila, a děvčátko musejí mít neustále na očích, protože nemůže mluvit. Ještě před nástupem do školy zvládla napsat celou abecedu a on-line se učí angličtinu. Dle vyjádření psycholožky se jedná o nadměrně inteligentní dítě.

Pomozte Lilli koupit si „normální život.“ Operovat ji budou v Londýně příští rok. Předoperační vyšetření už má holčička za sebou.

Celý příběh malé Lilli si můžete přečíst ZDE.

- Naši partneři -
Předchozí článekDo Litoměřic dorazilo betlémské světlo
Další článekNa Štědrý den i na Štěpána s Canticou Bohemicou
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno