Sobota, 27 dubna, 2024
18.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceZUŠka „pluje“ na vánoční vlně s Delfínem 

ZUŠka „pluje“ na vánoční vlně s Delfínem 

Litoměřice – Čtvrtý ‚zářez‘ na listu spolupráce mají po středečním večeru  litoměřická ZUŠ a Nadační fond Delfín. Každoroční vánoční koncert žáků ZUŠ pro Delfína v Máchově divadla naladil diváky už na sváteční notu.

Patnáct čísel programu odstartovalo dívčí flétnové trio Accelerando, které předvedlo anglické i české skladby na vánoční téma. Poté se s převážně klasikou na pódiu vystřídali klavíristé, hráči na kytaru i na saxofon. Tečku za vydařeným večerem vyzpíval skladbami „Cesta k Betlému“ a Hvězdičko má“ pěvecký soubor pod vedením Jany Červinkové.  

NF Delfín,  který vznikl v roce 2016, podporuje díky sponzorským darům děti ze sociálně znevýhodněných rodin, které se tak mohou věnovat volnočasovým aktivitám. Z více než půlmiliónové částky během své existence poskytl  největší část právě dětem navštěvujícím litoměřickou ZUŠ. 

Za tuto pomoc poděkovala v průběhu večera zakladatelce a jednatelce NF Kateřině Tenglerové ředitelka školy Dominika Valešková. Slova díků za podporu zazněla z pódia i na adresu místního Deutsch klubu, jednoho z pravidelných dárců.

Autor: Mirek Zimmer

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -