Úterý, 30 dubna, 2024
13.3 C
Litoměřice
DomůZprávyTipy a nápadyOblíbené trendy koberce, které oživí váš interiér

Oblíbené trendy koberce, které oživí váš interiér

Barvy a vzory hrají klíčovou roli při vytváření atmosféry v našich domovech. Ať už jde o nábytek, doplňky nebo také koberce, kterým se v dnešním článku budeme věnovat. Zaměříme se na to, aby byl nejen pohodlný, ale také zajímavý pro oživení vašeho interiéru.

Barvy pomohou vytvořit správnou náladu

Jednou z úžasných vlastností barev je, že dokáží dokonale vykouzlit atmosféru, kterou potřebujete. Minimálně k tomu výrazně dopomohou. Na příklad takové teplé barvy (červená, oranžová, žlutá a jiné) vytváří atmosféru plnou energie a života. Pokud chcete do pokoje přinést klid a uvolnění, pak doporučujeme barvy studené (např. modrá, zelená).

Vzory zase upoutají pozornost

Mohou pomoci vytvořit doslova umělecký prvek v místnosti. Takové vzorované běhouny na chodbě stoprocentně upoutají každou návštěvu hned ve vstupu. Ovšem nic se nemá přehánět, a to platí i v tomto případě. Při volbě vzorů zvažte měřítko místnosti – menší vzory mohou být vhodné pro menší prostory, zatímco větší mohou být efektivní ve větších místnostech.

Vezměte v potaz osvětlení místnosti

Koberce stejně jako jiné věci mohou reagovat na různé osvětlovací podmínky jinak, než byste chtěli. Při výběru vezměte v úvahu, jak bude vypadat při denním světle a při umělém osvětlení k večeru nebo v noci. Barevné odstíny mohou v různých světelných podmínkách vypadat odlišně.

Velikost hraje také důležitou roli

Má rozhodně významný vliv na celkový vizuální dojem. V obývacím pokoji se bez problému ztratí větší kus, který podtrhne celý prostor. V dětském pokoji zase udělají parádu menší zábavné dětské koberce, na kterém si vaše ratolesti vyhrají do sytosti.

Ke všem těmto bodům nezapomeňte zahrnout váš osobní vkus a preference. Tak docílíte toho nejlepšího výsledku.

Zdroj obrázku: DiStock / stock.adobe.com

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -