Sobota, 27 dubna, 2024
12.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a naše oblíbená kulturní pozvánka také. Pokud se Vás zatím vánoční nálada nedotkla, na Litoměřicku to o víkendu můžete změnit! Akcí se koná spousta a každý si přijde na své. Zváni jste na koncerty i na jarmark nebo třeba do divadla na pohádku.  Z nabídky si každý vybere!

V Litoměřicích si rozhodně nenechte ujít VÁNOČNÍ TRHY. Probíhat budou jak v sobotu 9., tak i v neděli 10. prosince. Sobota je v režii Vladimíra Hrona, v neděli jste zváni na pohádky a na vánoční koncert kapely Voice. Program začne v 11 hodin dopoledne a vánoční tržiště bude otevřené až do 20 hodin. A nezapomeňte doma dopis Ježíškovi! Speciální andělskou schránku najdete přímo na trzích. Program vánočních trhů ZDE.

Základní škola Aloise Klára v Úštěku pořádá v sobotu 9. prosince Den otevřených dveří. Přijďte na návštěvu! Šanci máte od 9 do 14 hodin. Kromě toho, že si prohlédnete školu, která prošla zásadní rekonstrukcí, si můžete vyrobit vánoční dekoraci nebo ozdobit perníček. Podrobnosti jsou ZDE.

V Roudnici nad Labem můžete v sobotu 9. prosince podpořit místní děti se zdravotním, mentálním nebo smyslovým hendikepem. Stačí přijít v 16 hodin na Karlovo náměstí a dát si něco dobrého. Bude svařené víno, guláš i domácí moučníky. Děti si mohou zasoutěžit a k vánoční náladě přispěje i kulturní program – třeba vystoupení sboru Cvrčci. Podrobnosti ZDE.

Severočeská galerie  výtvarného umění v Litoměřicích Vás zve na benefiční koncert ve prospěch revitalizace kostela Zvěstování Panny Marie. Přijďte si poslechnout uznávaný mužský komorní sbor Schola Gregoriana Pragensis v čele se svým zakladatelem a uměleckým vedoucím, panem Davidem Ebenem.  Vstupné je DOBROVOLNÉ, veškerý výtěžek půjde na dobrou věc. Koncert proběhne v sobotu 9. prosince, začíná v 16 hodin. Podrobnosti jsou ZDE.

V Třebenicích, v sále radnice, je na sobotu připraveno divadelní představení pro celou rodinu – inscenace O Vánoční vločce. Hrát se bude od 17 hodin.

V neděli 10. prosince si v Roudnici nad Labem nenechte ujít NEKONVENČNÍ VÁNOČNÍ JARMARK. Začíná už v 10 hodin a prodejci na Vás budou v café Ve městě čekat až do 18 hodin. Přijďte nakoupit vánoční dárky od lokálních tvůrců! Budou svíčky, šperky, textilní dekorace, keramika, oděvní doplňky a spousta dalších svátečních nezbytností. Podrobnosti jsou ZDE.

V neděli si nenechte ujít ADVENTNÍ KONCERT v kostele sv. Václava v Lovosicích. Začíná v 17 hodin. Vystoupí komorní sbor a orchestr ZUŠ Lovosice a českolipský sbor Evergreen.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -