Sobota, 27 dubna, 2024
11.7 C
Litoměřice
DomůObceÚštěkÚŠTĚK: Město po rozsvícení vánočního stromu opět hledalo nejlepší vánočku

ÚŠTĚK: Město po rozsvícení vánočního stromu opět hledalo nejlepší vánočku

VIDEO: Město Úštěk letošní Vánoce zahájilo už v pátek 1. prosince. Zdejší vánoční strom se tradičně rozsvítil okolo 17 hodiny. Letos poprvé ale lidé mohli přijít na akci mnohem dříve a užít si sváteční atmosféru mezi stánky s vánočním zbožím. Nechybělo občerstvení v podobě horkých nápojů a prodej živých ryb.
Samotnému rozsvícení vánočního stromu předcházel Světluškový průvod v režii místní Základní školy Aloise Klára, vánoční přání vedení města a vystoupení pěveckého sboru Zvonek. Po rozsvícení stromu se pak všichni přesunuli do kulturního domu, ve kterém proběhla tradiční soutěž o nejlepší vánočku.
O prvenství letos usilovalo deset vánoček. Až do vyhlášení výsledků bylo hlasování anonymní. Druhé místo si nakonec vybojovala dvanáctiletá Tereza Skružná. Pomyslnou zlatou medaili si z klání odvezla Petra Meluzinová z Tečiněvsi.
První tři nejlepší pekaři a pekařky dostali dárkové balíčky, které dozajista využijí při pečení vánočního cukroví a ostatní si odnesli drobnou cenu za účast.
Rozsvícením vánočního stromu to v Úštěku ani zdaleka nekončí. Už v sobotu 16. prosince tady proběhne tradiční jarmark se sletem andělů z kostelní věže. Akce se účastní více než 150 řemeslníků z celé republiky a chybět nebude ani doprovodný kulturní program a andělé na chůdách. V úterý 19. prosince si nenechte ujít Vánoční koncert místního pěveckého sboru Zvonek v úštěckém kostele a ve čtvrtek 21. prosince přijďte do kulturního domu na koncert Základní umělecké školy. Všechny podrobnosti o připravovaných akcích najdete na webových stránkách www.mesto-ustek.cz.

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -