Úterý, 30 dubna, 2024
13.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceŠtětíŠTĚTÍ: Soutěž UMĚNÍ Z PAPÍRU a Literatura už zná své výherce

ŠTĚTÍ: Soutěž UMĚNÍ Z PAPÍRU a Literatura už zná své výherce

VIDEO: Prvního listopadu byl ukončen 1. ročník pětiletého projektu s názvem UMĚNÍ Z PAPÍRU a Literatura. Partneři projektu jsou akciová společnost Mondi Štětí, která je hlavním donátorem spolu se Základní uměleckou školou a Městskou knihovnou Štětí. Zadání 1. ročníku byla prostorová kniha na téma Zvířata. Porota hodnotila celkem 48 prací ve všech kategoriích. 30. listopadu proběhlo slavnostní předání cen výhercům.
Projektu se zúčastnily děti ve věku od 6 do 26 let z celého Ústeckého kraje a Mělnicka. Díla byla různorodá a vybrat ty nejlepší bylo opravdu těžké.
Ceny předávali za město Štětí jeho místostarostka paní Michaela Veghová, za akciovou společnost Mondi Štětí Markéta Bašusová, asistentka vedení společnosti Mondi a za Základní uměleckou školu její ředitel Jan Hrovatisch.
V kategorii 6 až 11 let zvítězil Jaroslav Vaníček ze Základní umělecké školy v Lovosicích, v kategorii 12 až 15 let porotu zaujala Leontýna Ulrychová, žákyně ZŠ Straškov Vodochody. V kategorii 16 až 26 let zazářili Sára Kovačevičová, Filip Fefrčík a Michal Horáček ze Speciální základní školy Štětí. V kategoriích kolektivních děl vyhráli domácí ŽÁCI VII. A SPZŠ Štětí pod vedením Miroslavy Kladivové. Speciální cenu se však porota rozhodla udělit za kolektivní práci klientům Denního stacionáře města Štětí. Průměrný věk jedenáctičlenného autorského týmu byl úctyhodný, a to 80 let.
Vítězné práce budou od 14. prosince vystaveny ve vestibulu administrativní budovy akciové společnosti Mondi. V lednu 2024 bude vyhlášen 2. ročník tohoto projektu, jehož zadání jsou dvě, a to Malované čtení a komiks. Fantazii a kreativitě se meze nekladou a porota už se těší na další originální literárně-výtvarná díla.

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -