Pondělí, 29 dubna, 2024
16.3 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiPřivítejte ručně malovaný betlém Jana Knapa v Muzeu insitního umění

Přivítejte ručně malovaný betlém Jana Knapa v Muzeu insitního umění

Litoměřice – Přijďte s dětmi ve čtvrtek 7. prosince do Muzea insitního umění na Mírovém náměstí v Litoměřicích a přivítejte ručně malovaný betlém světoznámého malíře Jana Knapa, který vytvořil přímo pro Severočeskou galerii výtvarného umění! Akce začíná v 16 hodin.

Výstavu uvede ředitelka galerie Dana Veselská, záštitu nad výstavou přijal a k přítomným promluví probošt litoměřické kapituly J.M. can. Mgr. Jiří Hladík, O.Cr.

Podoba betléma bude pro některé možná trochu překvapivá – jde totiž o dvě samostatné scény, Narození Páně a Zjevení Páně. Zatímco první zachycuje svatou rodinu sice v tradičním prostředí, ale jinak vskutku neobvykle, druhou malíř pojednal v obrazové tradici největších umělců gotiky a renesance.

Zhruba v 16.30  začne v Ateliéru Muzea insitního umění  ADVENTNÍ VÝTVARNÁ DÍLNA s lektorem, která je vhodná pro děti i dospělé.

Výstava betléma bude pro veřejnost přístupná v Muzeu insitního umění (Mírové nám. 24/16 – zadní trakt) každou středu až neděli, od 10 do 17 hodin, až do 28. 1. 2024.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -