Čtvrtek, 2 května, 2024
18.7 C
Litoměřice
DomůZprávyTipy a nápadyPamlsky pro odreagování psa ve stresových situacích

Pamlsky pro odreagování psa ve stresových situacích

Moderní doba je velmi akční a může psům způsobovat stres. To může negativně ovlivnit jejich chování a celkovou pohodu. V tomto článku se podíváme na to, jak se z obyčejných pamlsků může stát výborný prostředek na zklidnění a odreagování.

Stres a úzkost

Každý pes může zažít období stresu nebo úzkosti. Důvodů může být hned několik. Oddělení od rodičů, stěhování do nového prostředí, návštěva veterináře nebo jiné vnější vlivy, například bouřka. Pamlsky pro psy mohou být účinným prostředkem k podpoře relaxace a pohody. Identifikujte situace, ve kterých pes vykazuje nervozitu nebo potřebu zklidnění.

Klidnící látky

Při výběru pamlsků na zklidnění se ujistěte, že obsahují bezpečné a přírodní složky. Umělé látky nebo barviva by mohla zvýšit citlivost nebo reakce u některých psů. Optimalizujte složení tak, aby podporovalo zdraví vašeho mazlíčka. Ideální jsou například valeriána, levandule nebo heřmánek.

Pozor na kalorie

Při výběru pamlsků dejte pozor na kalorickou hodnotu. Je důležité, aby pamlsky nezvyšovaly kalorický příjem psa na nepřiměřenou úroveň, aby se předešlo přibírání na váze. Takhle byste sice jeden problém vyřešili, ale hned byste si mohli zadělat na další.

Najděte vyhovující tvar a texturu

Někteří psi mají rádi žvýkání, zatímco jiní preferují měkčí pamlsky. Zvolte tedy texturu a formu, která vyhovuje chutím a preferencím vašeho psa. To může pomoci nejen poskytnout potřebný čas na odreagování, ale také umocnit kýžený výsledek. Naštěstí na trhu je obrovské množství druhů a je z čeho vybírat. Vše pohromadě nabízí například internetový obchod Panakei.

Správně vybrané pamlsky mohou být užitečným nástrojem, který může vašemu psovi pomoci se stresovými situacemi.

Zdroj foto: Gorodenkoff / Shutterstock.com

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -