Pátek, 3 května, 2024
12.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceMěsto Litoměřice bude opakovat licitaci jednoho stavebního pozemku

Město Litoměřice bude opakovat licitaci jednoho stavebního pozemku

Litoměřice – Jeden ze šesti stavebních pozemků, které město Litoměřice tento týden prodávalo formou licitace, je pro případné zájemce opět dostupný. Stalo se tak poté, co si jeden z úspěšných dražitelů koupi parcely později rozmyslel.

Opakování veřejné licitace se uskuteční v pondělí 27. listopadu od 15 hodin v zasedací místnosti Galerii Felixe Holzmanna na Městském úřadě na Mírovém náměstí.

Předmětem licitace bude konkrétně parcela na Miřejovické stráni o výměře 603 metrů čtverečních s číslem 2469/63 (vyznačená na přiložené mapce žlutou barvou).

„Minimální vyvolávací cena za jeden metr čtvereční je 4 300 korun bez DPH, které činí 21 procent. Částka vychází z odborného vyjádření znalce a zahrnuje i vložené investice města,“ informovala Lenka Jindřichová, referentka odboru správy nemovitého majetku města.

Majitelem pozemku se stane fyzická osoba, která nabídne při licitaci nejvyšší cenu a uhradí ji do dvou měsíců po podpisu kupní smlouvy. Tu ale nejprve musí schválit zastupitelstvo, které se sejde v polovině prosince. 

Více informací o uvedeném pozemku a podrobné podmínky licitace naleznete na tomto odkazu https://www.litomerice.cz/prodeje-a-pronajmy

Pondělní veřejné licitace šesti stavebních pozemků se účastnilo zhruba dvacet zájemců. Vyvolávací cena 4 300 korun za metr čtvereční platila stejná pro všechny nabízené parcely. Cena se v průběhu dražby vyšplhala výš. Parcely byly nakonec vydraženy v rozmezí od 5 500 do 6 600 korun za metr čtvereční (bez DPH).

Autor: Michaela Rozsypalová

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -