Jaké budou letošní Vánoce na Mírovém náměstí v Litoměřicích?

0
613

Litoměřice Vánoce na litoměřickém Mírovém náměstí odstartují 3. prosince, a to tradičním rozsvícením vánočního stromu. Po více než deseti letech sem zavítá vánoční Coca-cola kamion. Následovat budou vánoční trhy, které potrvají od 8. do 23. prosince. Těšit se i letos můžete na Ježíškovu poštu, soutěže s MKZ, nový fotokoutek, kissing point, novou vánoční výzdobu a mnoho dalšího.

Tradiční rozsvícení vánočního stromu se uskuteční v neděli 3. prosince. Kulturní program začne ve 14 hodin a potrvá až do 20 hodin. Akce vyvrcholí v 18 hodin rozsvícením vánočního stromu, kterým letos prvně bude jedlička.

Na Mírové náměstí dorazí i Coca-cola kamion, jehož přítomnost zpestří soutěže, dárky a interaktivní zábava určená hlavně dětem. V nasvíceném vánočním kamionu si každý bude moci zkusit Santův kvíz, udělat si originální fotografie se Santou a jeho skřítky či nahlédnout 3D brýlemi do virtuální reality Santova světa.

Program bude pokračovat vystoupením zpěvačky Kamily Nývltové, kapely Voice nebo Podřipským žesťovým kvintetem. Návštěvníci se také mohou těšit na vánočně laděnou výzdobu celého náměstí, stánky s občerstvením a na tradiční svařák Zahrady Čech.

Vánoční trhy se ponesou v tradičním českém duchu. Program začne 8. prosince a končí den před Štědrým dnem.

V průběhu šestnácti dnů budou náměstí zdobit slavnostní vstupní brány, dřevěné domky a světelné dekorace, které vás společně s vánočními melodie vtáhnou do kouzelné předvánoční doby. Potěšit své nejbližší budete moci i zakoupením drobných dárků. Mezi nabízeným sortimentem nebudou chybět oblíbené skleněné ozdoby Zahrady Čech.

Program vánočních trhů bude plný koled, pohádek pro děti, soutěží i koncertů. Pro nejmenší návštěvníky zahraje Štěpánčino dividlo, Divadlo Na Klice a další. Zazpívá Vladimír Hron, 4Tety, kapela Voice a další. I letos si děti z místních mateřských škol nazdobí své vánoční stromky.

 MKZ myslí i na milovníky soutěží a zábavy. Letos byl pozměněn koncept tradičního vánočního kvízu. Připraveno bude deset soutěžních otázek a deset dárků pro deset vítězů. Zapojit se můžete na Facebooku MKZ Litoměřice od 1. do 20. prosince.

„Pro oživení vánoční atmosféry jsme na trhy připravili hned několik novinek. Mezi ty nejzásadnější patří nová schránka na Ježíškovu poštu, dále tzv. „kissing point“ se jmelím a nový koncept fotokoutku, v němž zachytíte kouzelné vánoční okamžiky. Chystáme další zatraktivnění vánoční výzdoby, včetně dvou světelných prvků, jako jsou stromečky a foto lavička,“ nastínila novinky ředitelka MKZ Michaela Mokrá.

- Naši partneři -
Předchozí článekV Keblicích pořádají lampionový průvod
Další článekLITOMĚŘICE: 7 pádů Honzy Dědka poprvé naživo v Litoměřicích

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno