Pondělí, 29 dubna, 2024
16.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřicePoznejte zblízka „kněze Zibiho“ na besedě v Litoměřicích!

Poznejte zblízka „kněze Zibiho“ na besedě v Litoměřicích!

Litoměřice – Nenechte si ujít další besedu z cyklu „Setkání s osobností“ na litoměřickém Hradě! Pozvání tentokrát přijal kněz  Zbigniew Jan Czendlik. Potkat se s ním můžete už v pondělí 13. listopadu v 18 hodin.

Talkshow nazvaná „POSTEL, HOSPODA, KOSTEL“ se opírá o stejnojmennou knihu, která vyšla v roce 2016 v nakladatelství Argo.

Není kněz jako kněz – Zbigniew Czendlik je toho skvělým důkazem. Studium Bible je podle něj nuda, nerad zpovídá své farníky, a chce-li někdo pokřtít, dlouho ho odrazuje. Miluje ženy, rád si pochutná na dobré whisky, v hospodě je jako doma. Co má napsáno na dveřích ložnice? Proč se mu nelíbilo ve Vatikánu? Jak zvládá celibát? K čemu by vedl své děti a co je v životě nejdůležitější?

Beseda plná příběhů z knězova života, která je navíc podaná s humorem jemu vlastním, bude mít zhruba hodinu a půl. V závěru se přitom Zbigniew dotýká i aktuálních témat a problémů.

Lístky pořídíte z pohodlí domova – ZDE.

Zbigniew Jan Czendlik, řečený Zibi, je římskokatolický kněz polské národnosti působící v České republice a od roku 1992 děkan lanškrounský. Je mediálně známý zejména díky přátelským vztahům s řadou osobností z oblasti kultury, šoubyznysu a sportu. Působí rovněž jako moderátor např. v pořadu Českého rozhlasu 2 Jak to vidí (2015) a moderoval rovněž cyklus Uchem jehly v České televizi (2011-2022).

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -