Sobota, 4 května, 2024
13 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoNakupte trvanlivé potraviny a pomozte těm, kteří si je nemohou dovolit!

Nakupte trvanlivé potraviny a pomozte těm, kteří si je nemohou dovolit!

Litoměřicko – Až 15 % obyvatel České republiky se nachází pod hranicí chudoby a má problém pokrýt veškeré životní potřeby; potravinové banky zažívají enormní zájem o pomoc a ve skladech zásadně chybí trvanlivé potraviny. Změnit by se to mohlo v sobotu 11. listopadu. Po celém Česku bude totiž od 8 do 18 hodin probíhat SBÍRKA POTRAVIN.

Chcete-li do ní přispět, stačí v zapojeném supermarketu nakoupit trvanlivé potraviny a základní drogerii a nákup hned za pokladnami odevzdat dobrovolníkům v zelených zástěrách s logem Sbírky potravin. Potravinová banka pak zboží bude distribuovat mezi organizace se kterými spolupracuje, aby se Vaše nákupy dostaly mezi ty nejpotřebnější –  třeba seniory, matky samoživitelky nebo lidi bez domova.

Ptáte se, co nakoupit? Nejvíce pomohou jakékoliv konzervy, trvanlivé mléko, olej, čaj, dětské výživy, rýže a luštěniny, těstoviny a polévky.

Zapojené jsou vybrané prodejny obchodních řetězců: Albert, Billa, COOP, dm drogerie markt, Globus, IKEA, Kaufland, Lidl, MAKRO, PENNY, ROSSMANN, Teta drogerie, Tesco a online obchody Košík.cz, Rohlík.cz, iTesco a Billa e-shop.

Nejbližší obchod, který je zapojený do Sbírky potravin ve Vašem okolí, najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -