Sobota, 4 května, 2024
20.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceLITOMĚŘICE: Páni kluci oslavili třicetiny koncertem a premiérou písně

LITOMĚŘICE: Páni kluci oslavili třicetiny koncertem a premiérou písně

VIDEO: Litoměřičtí Páni kluci mají už třicet let. Chlapecký pěvecký sbor založený v roce 1993 dosavadním sbormistrem Václavem Hančem, se rozhodl oslavit narozeniny tím, co umí nejlépe – zpěvem. Parádní koncert se konal v pátek 3. listopadu ve Varhanním sále Základní školy Boženy Němcové a zúčastnila se ho celá řada vzácných hostů, včetně místostarosty Litoměřic Jiřího Adámka a senátora Ladislava Chlupáče. Dorazili také bývalí členové sboru i pedagogové.
Vystupující sbory zpívaly zvlášť i společně.
Koncert vystoupením obohatil také bývalý člen sboru Páni kluci Matěj Kotrba. Mezi Pány kluky se pravidelně vrací jako host.
O budoucnost Pánů kluků se sbormistr Václav Hanč nebojí. O sborový zpěv je totiž stále velký zájem, a to i mezi chlapci.
Páni kluci se pravidelně zúčastňují také mezinárodních soutěží. Nedávno se například vrátili ze Slovenska, odkud si přivezli stříbrné medaile. Aktuálně se sbory připravují na Vánoční zpívání, které se uskuteční 26. prosince v litoměřické katedrále sv. Štěpána. Přípravné sbory Pánů kluků, Čmeláčci a Dráčci, budou mít také adventní koncert ve Varhanním sále Boženy Němcové.

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -