Neděle, 28 dubna, 2024
20.8 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertySmyčce Pražského filmového orchestru opět v kině Máj

Smyčce Pražského filmového orchestru opět v kině Máj

Litoměřice – Přijďte tuto sobotu 11. listopadu do litoměřického kina Máj na koncert filmové hudby! Přímo v sále kina budou od 19 hodin hrát Smyčce Pražského filmového orchestru. Lístky na parádní hudební podívanou, v rámci které uslyšíte třeba melodie z Pána prstenů nebo znělky českých seriálů, ještě jsou!

Vstupenky kupte ZDE.

Komornější obsazení stejnojmenného symfonického tělesa si opět připravilo zbrusu nový program. Tentokrát jej zasvětí hned několika příležitostem.

Úvod samotného programu tvoří dvě skladby z prvního dílu trilogie Pán Prstenů – od jejího vzniku letos uplynulo 20 let.

K výročí 105 let založení samostatného Československa nesmí chybět zastoupení klasické hudby, které vás od ryze filmového jistě potěší. Proto zvolil dirigent orchestru Jiří Korynta výběr témat z „Vltavy“ a „Proč bychom se netěšili“ skladatele Bedřicha Smetany.

Ten nebude samozřejmě jediným zástupcem české hudby. Hned dvakrát si také díky Včelce Máje a pohádce Jak se budí princezny připomínáme nezaměnitelný rukopis Karla Svobody.

A muzikálové rytmy k těmto jmenovaným navíc doplní i suita teenagerské komedie High School Musical.

S oblibou také orchestr vybírá speciality na českých podiích takřka neslyšené. Mezi ně se bezesporu řadí také znělky českých seriálů jako Sanitka, Ulice, Comeback a Ordinace v růžové zahradě. Naproti tomu ze zahraniční produkce bychom neměli opomenout velký hit z prostředí Star Wars – seriál Obi Wan Kenobi.

A u velkofilmových titulů také v další části koncertu zůstaneme. Těšit se můžete na výběr z druhého dílu série o Pirátech z Karibiku či Hunger Games.

Zcela do jiného světa, konkrétně videoherního, vás přenesou taktéž ikonické skladby domácí české provenience z herního hitu Kingdom Come: Deliverance, který se stal celosvětově úspěšným. Sekundovat mu bude téma další série videoher z prostředí fantasy The Elder Scrolls: Morrowind.

Závěr koncertu se ponese ve znamení a rukopisu dvou slavných skladatelských jmen filmové hudby – Jamese Hornera, od něhož zazní skladba Ludlows pro snímek Legends of the Fall a z pera Johna Williamse vám orchestr přinese témata Harryho Pottera, Umělé Inteligence a Patriota.

Přijďte si v podání tělesa, které v tomto měsíci vstupuje do 20. sezóny svého působení na české scéně, užít jedinečnou přehlídku  titulů a poutavý zážitek.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -