Čtvrtek, 2 května, 2024
20.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoNADĚJE vyhlásila Sbírku pro bolavou dětskou duši

NADĚJE vyhlásila Sbírku pro bolavou dětskou duši

Litoměřicko –  Víte, že Centrum duševního zdraví pro děti a mládež v Terezíně, které provozuje organizace NADĚJE, ročně pomůže sedmdesáti dětem a dospívajícím z celého litoměřického okresu? Mladých lidí, kteří by potřebovali odbornou pomoc, přitom neustále přibývá. NADĚJE se proto rozhodla, že Centrum duševního zdraví otevře také v Žatci a v Chomutově. Potřebuje k tomu ale pomoc veřejnosti. Vyhlásila proto veřejnou sbírku.

„Bezplatnou podporu poskytujeme dětem a dospívajícím od 7 do 18 let. Nejvíce našich klientů je ve věku od 14 do 15 let. Jedná se o období, kdy teenageři hledají sami sebe a často se u nich vlivem různého napětí a stresu mohou objevit psychické problémy. Konkrétně pomáháme jak dětem, které již mají diagnostikováno duševní onemocnění, mají svého psychiatra, a jsou v procesu léčby, tak rovněž dětem, které jsou ohroženy tím, že by u nich mohlo propuknout duševní onemocnění. V obou případech nabízíme socioterapeutickou podporu dítěti i rodičům, neboť náročná situace nezletilého se promítá do fungování celé rodiny,“  uvedlo Centrum duševního zdraví v Terezíně.¨

V Terezíně pracovníci nejčastěji řeší poruchy příjmu potravy, deprese a úzkosti, závislost na sítích, šikanu, poruchy chování a  problémy se sexuální orientací.

Peníze z vyhlášené veřejné sbírky NADĚJI  pomohou  pokrýt chybějící náklady na provoz a financovat školení pracovníků Center. Otevřením Center bude možné pomoci dalším 150 dětem, které by jinak na pomoc čekaly až půl roku.

Do sbírky můžete přispět ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -