Čtvrtek, 2 května, 2024
13.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceBabička roku 2023 je z Litoměřic

Babička roku 2023 je z Litoměřic

Litoměřice – Pia Bůžková z Litoměřic je Babičkou roku 2023. V celorepublikovém finále soutěže, které proběhlo 24. října na výstavišti Flora Olomouc, mělo přitom „svoji babičku“ nominováno všech 13 krajů. Klání přihlíželo 800 diváků.

Všechny dámy (které podle pravidel musejí být straší šedesáti let) absolvovaly rozhovor s moderátorem, volnou disciplínu a módní přehlídku ve společenském oblečení, kterou moderoval herec Jan Přeučil. Pokud jde o volné disciplíny, dámy nejčastěji tančily a zpívaly, rozhodnuté prezentovat divákům a porotě především své záliby. Všechny babičky předvedly skvělé výkony.

Porotu nakonec přesvědčila (a zlatou korunku si díky tomu odnesla) litoměřická Pia Bůžková. Mimo jiné je členkou spolku Lipen a pravidelně navštěvuje litoměřickou knihovnu.  Stříbrnou korunku získala Božena  Jindrová z Královehradeckého a bronzová korunka ozdobila hlavu Jitky Švecové  ze Středočeského kraje. Babičku sympatie vybralo obecenstvo na místě formou ankety a nejvíce hlasů získala Jana Špičková z Olomouckého kraje. Titul „Nejstarší babička“ si odvezla paní Alena  Švehláková do Zlínského kraje, ve věku 89 let předstoupila před obecenstvo a prezentovala své krásné obrazy.

Všechny vítězky získaly šerpy a korunky, květiny a hodnotné dárky – včetně tuzemských zájezdů.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -