Pátek, 3 května, 2024
14.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřice„Kristus přijímá každého,“ říká nový litoměřický farář Roll

„Kristus přijímá každého,“ říká nový litoměřický farář Roll

Litoměřice – Před několika týdny se do Litoměřic s manželkou a čtyřměsíční dcerou přestěhoval  evangelický kazatel Benjamin Roll. Od začátku října působí v místním farním sboru Českobratrské církve evangelické, kde byl zvolen farářem.

V neděli 5. listopadu bude od 15:00 slavnostně uveden do služby v modlitebně v Rooseveltově ulici.

„Město i místní evangelickou komunitu jsme si s manželkou hned zamilovali. Jsem ale i trochu nervózní. Je to mé první farářské místo po studiu a roční praxi, a je to přece jen velká odpovědnost. Naštěstí je litoměřický sbor velmi aktivní a tak v něm nejen sloužím, ale i sám nacházím oporu a zázemí,“ říká Benjamin Roll ke svému novému zaměstnání.  

Českobratrská církev evangelická je v Litoměřicích známá především díky práci své partnerské Diakonie Litoměřice, kterou v roce 1992 založil farář, chartista a pozdější senátor Zdeněk Bárta. Ta se během 30 let rozrostla v jednu z největších neziskových organizací v Ústeckém kraji a zaměstnává přes 200 lidí. „Provázanost sboru s Diakonií a přirozenost s jakou místní evangelíci začleňují její klienty mezi sebe, mě nadchla a byla jedním z důvodů, proč jsem si Litoměřice vybral. Kristus přijímá každého a vede k tomu i nás, “ doplňuje Roll.  

Zatěžkávací zkouška čeká nového faráře první adventní neděli, kdy mají být místní evangelické bohoslužby vysílány v Českém rozhlase.

Zdroj: Českobratrská církev evangelická

Autor úvodní fotografie: Mgr. Adéla Rozbořilová, šéfredaktorka časopisu Český bratr

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -