Přijďte na přednášku o litoměřickém pivovarnictví s ochutnávkou piva!

0
224

Litoměřice – V úterý 31. října jste zváni do Hradu v Litoměřicích. V 17 hodin tam začne přednáška s historikem  PhDr. Filipem Hrbkem na téma „dějiny litoměřického pivovarnictví.“ V ceně vstupného (100,- Kč) je také ochutnávka litoměřického piva Kalich 11°.

Právě ve sklepních prostorách litoměřického Hradu se v současné době nachází expozice, která se týká litoměřického pivovarnictví. Zajímavostí je, že právě sklepní prostory hradu v minulosti sloužily ke skladovacím účelům a později i jako pivovar. Hradní areál sloužil částečně jako sklady pivovaru ještě v polovině 20. století.

Vstupenky na přednášku si kupte ZDE.

Povídání Filipa Hrbka bude s důrazem na historii měšťanského pivovaru, zejména v letech 1720–1948. V tomto období došlo nejen k přestěhování pivovaru do centra města, ale také ke stavbě budov, které určily podobu a limity nemalé části historického jádra města.

Došlo k nárůstu výstavu na hodnoty přes 100.000 hl., k exportu na americký trh, ale i k etablování litoměřického měšťanského pivovaru jako místního fenoménu, který měl kromě hospodářského i celou řadu kulturních, a společenských aspektů, což je druhá rovina, které bude věnována pozornost.

- Naši partneři -
Předchozí článekDo Roudnice nad Labem míří Krysáci a ztracený Ludvík
Další článekDDM Rozmarýn Vás zve na Halloween na Mostné hoře
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno