Sobota, 27 dubna, 2024
11.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceŽáci ze ZŠ A. Baráka Lovosice mají na Slovensku nové kamarády

Žáci ze ZŠ A. Baráka Lovosice mají na Slovensku nové kamarády

Lovosice – Základní škola Antonína Baráka Lovosice ve spolupráci se Spojenou školou Dominika Tatarku v Popradu zrealizovala dva výměnné pobyty žáků.

Jako první vyrazili na Slovensko žáci ZŠ A. Baráka. A dostalo se jim opravdu velké péče. Poznali nová místa a kamarády, mnozí z nich navštívili Slovensko poprvé a Štrbské pleso, Vysoké Tatry či procházka po Slovenském Ráji je zcela fascinovaly.

Nezapomenutelným zážitkem byla také návštěva viceprimátora Pčoly, mimo jiné i mistra světa v biketrialu.  V závěru schůzky žákům popřál mnoho životních úspěchů a  žáci ho pozvali do Čech a do Lovosic, nejen na jeho oblíbené české jídlo knedlo, vepřo, zelo.

I našim slovenským partnerům se u nás v Lovosicích velice líbilo. Poznali Prahu, Liberec a Litoměřice. Podívali se do výuky, navštívili také lovosickou radnici, kde jim pan starosta Krejčí s panem místostarostou Motlem představili Lovosice a společně předali drobné dary.

Během pěti dnů u nás i na Slovensku žáci společně strávili krásné chvíle, měli neskutečně mnoho pozitivních emocí a zážitků, na které budou všichni vzpomínat po celý život.

Výměnné pobyty byly realizovány za finanční podpory V4 Mini Grant.

Autor: Základní škola Antonína Baráka Lovosice

- Naši partneři -
- Reklama -

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -