Festival „Za hradby“ pokračuje filmem „Zapomenuté transporty do Lotyšska“  

0
41

Terezín – V kinosálu Muzea ghetta v Památníku Terezín bude v úterý 24. října pokračovat filmový festival „Za hradby.“ Tentokrát jste zváni na projekci dokumentárního filmu Lukáše Přibyla s všeříkajícím názvem „ Zapomenuté transporty do Lotyšska.“  

Promítat se začne v 17 hodin, po projekci následuje on-line beseda s režisérem snímku.

Dokument Zapomenuté transporty do Lotyšska se věnuje transportům Židů a Židovek do ghetta v lotyšské Rize a do tamějšího lágru Salaspils, o němž se mluví méně často než o jiných pracovních, koncentračních a vyhlazovacích táborech. V roce 1942 do něj bylo deportováno na tři tisíce lidí z Čech a Moravy, mužů, žen a dětí.

V dokumentu vypovídají přeživší z Československa, Německa a Rakouska, kteří dnes žijí na různých kontinentech. Jejich příběhy doprovázejí archivní záběry míst, o nichž vyprávějí, fotografie obětí i jejich vrahů a detaily důležitých dokumentů.

Kapacita kinosálu je omezena, své místo si proto raději rezervujte ZDE.

UDÁLOST NA FACEBOOKU je TADY.

VSTUP NA PROJEKCI JE JAKO OBVYKLE ZDARMA.

- Naši partneři -
Předchozí článekDo Litoměřic s písničkami a vzpomínkami přijede František Nedvěd
Další článekLITOMĚŘICE: Zdeněk Troška rozdával úsměvy na litoměřickém Hradě
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno