Neděle, 28 dubna, 2024
16.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceParkovací aplikaci MPLA by měla nahradit EasyPark

Parkovací aplikaci MPLA by měla nahradit EasyPark

Litoměřice – Vracení nevyčerpaného parkovného nebo možnost využití v Německu, Rakousku či Itálii. To jsou jen některé výhody, které s sebou přinese změna firmy, která v Litoměřicích zajišťuje provoz parkovací aplikace.

Společnost MPLA totiž nejpozději do konce roku vystřídá nadnárodní původně švédská firma EasyPark. Ke změně v rámci Česka dochází od 1. července ve všech městech, které aplikaci MPLA k parkování využívají. „Kdy přesně přijdou na řadu Litoměřice, zatím nevíme. Každopádně tři měsíce budou paralelně funkční obě aplikace a uživatelé MPLA budou v telefonu upozorňováni na změnu provozovatele. Bude tak dost času na stažení a zahájení používání aplikace EasyPark,“ vysvětlil místostarosta Jiří Adámek.

Výhodou nové aplikace je možnost platby parkovného v zahraničí, kdy je uživatelům k dispozici poradce v češtině. Řidiči jistě ocení také vracení peněz za nevyčerpané parkovné. „Zaplatíte si například dvě hodiny, ale odjedete za hodinu a čtvrt. Částka za 45 minut vám bude vrácena na účet,“ uvedl Jiří Adámek, jenž zvažuje i o zavedení parkovného po minutách. „Budeme o tom jednat,“ dodal místostarosta.

Autor: Radim Tuček

Toto je tisková zpráva města Litoměřice

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -