Pondělí, 29 dubna, 2024
24.1 C
Litoměřice
DomůObceLibochoviceLIBOCHOVICE: V KS U Tří lip proběhla beseda se spisovatelem Vlastimilem Vondruškou

LIBOCHOVICE: V KS U Tří lip proběhla beseda se spisovatelem Vlastimilem Vondruškou

VIDEO: Psaní se věnuje třicet let a za tu dobu mu vyšlo zhruba osmdesát knih různých žánrů. Na svém kontě má historické detektivky, epopeje i odborné publikace. Historik a spisovatel Vlastimil Vondruška ve čtvrtek 12. října přijel do Libochovic. V zaplněném Kulturním středisku U Tří lip besedoval se čtenáři. A to především o Oldřichovi z Chlumu, ze kterého udělal hlavního hrdinu své čtenářsky nejoblíbenější detektivní série. Vzdělaný rytíř a zároveň správce hradu Bezděz ovšem ve skutečnosti nikdy neexistoval.
První díl detektivní série s Oldřichem z Chlumu vyšel už v roce 1992, ten dvaatřicátý vyjde příští rok na jaře. Všechny zapeklité případy, které musí vyšetřovatel z dob Přemyslovců rozmotat, si přitom Vlastimil Vondruška vymyslel.
Vlastimil Vondruška už avizoval, že vzhledem ke svému věku a množství práce příští rok nebude realizovat žádné čtenářské besedy a setkání. Jeho návštěva v Libochovicích byla tak na dlouho jednou z posledních příležitostí, kdy se s ním příznivci Oldřicha z Chlumu mohli setkat.

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -