Pondělí, 29 dubna, 2024
16.3 C
Litoměřice
DomůKulturaDo Libochovic přijede spisovatel Vlastimil Vondruška

Do Libochovic přijede spisovatel Vlastimil Vondruška

Libochovice – Kulturní středisko U Tří lip v Libochovicích má před sebou velmi vzácnou návštěvu. Na besedu sem ve čtvrtek 12. října dorazí spisovatel a historik Vlastimil Vondruška, autor mnoha historických detektivek ze středověku. Beseda začíná v 18 hodin a bude spojena s prodejem autorových knih.

Využijte možnosti se s Vlastimilem Vondruškou setkat! Autor už avizoval, že od roku 2024 nebude realizovat žádné besedy a setkání.

Vlastimil Vondruška napsal přes čtyřicet historických románů a také několik knih pro mládež. Přízeň čtenářů si získal především sérií detektivních knih z doby vlády Přemysla Otakara II., ve kterých se také snaží vykreslit atmosféru středověku, život v tehdejší době a mentalitu tehdejších lidí.

Hlavní postavou příběhů je vzdělaný a čestný rytíř a královský prokurátor Oldřich z Chlumu, který jako správce hradu Bezděz má také pravomoc vyšetřovat a trestat hrdelní zločiny v okolí. Druhá autorova série se odehrává ve druhé čtvrtině 16. století a jejím hrdinou je písař královské komory Jiří Adam z Dobronína.

V Libochovicích bude Vlastimil Vondruška vyprávět hlavně o Oldřichovi z Chlumu. VSTUPNÉ ZDARMA.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -