Sobota, 4 května, 2024
13 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceVedení Litoměřic převzalo výzvu k odvolání ředitelky mateřských škol

Vedení Litoměřic převzalo výzvu k odvolání ředitelky mateřských škol

Litoměřice – Výzvu ke změně systému řízení Mateřských škol Litoměřice a odvolání ředitelky, kterou dosud podepsalo 673 lidí, předali včera její iniciátoři místostarostovi Litoměřic Jiřímu Adámkovi.

„Vzájemně jsme se seznámili s postoji k dané záležitosti a informovali se o dosud provedených i chystaných krocích,“ charakterizoval průběh jednání místostarosta, který již před několika dny obeslal příslušné orgány s provedením inspekce v této příspěvkové organizaci města. Teprve jejich závěry budou směrodatné k dalšímu rozhodování rady města.

Bez ohledu na doručenou výzvu však chystá vedení města některé systémové změny, z nichž některé byly zahájeny ještě před vznikem petice.

„Jde například o posílení kompetencí vedoucích jednotlivých středisek, tedy mateřských škol. Zavedeme systém evaluace, což je ve vzdělávání obvykle chápáno jako systematické zkoumání kvality, kdy výsledkem je určení hodnoty a efektivity vzdělávacího programu,“ naznačil místostarosta Adámek, jakým směrem se budoucí kroky mají ubírat.

Zároveň již probíhá školení zaměstnanců na téma komunikace, která mohla být jednou z příčin vzniku nedorozumění či vzájemného nepochopení. Školení je zaměřeno jak na zkvalitnění interní komunikace (tedy mezi zaměstnanci), tak i externí, tedy směrem k rodičům dětí a veřejnosti.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Eva Břeňová

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -