Úterý, 30 dubna, 2024
13.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceZŠ A. Baráka zahájila školní rok dalším mezinárodním projektem

ZŠ A. Baráka zahájila školní rok dalším mezinárodním projektem

Lovosice – S novým školním rokem ZŠ Antonína Baráka v Lovosicích zahájila další mezinárodní projekt se slovenskou Spojenou školou z Popradu.

Během loňského roku nás oslovilo vedení slovenské základní a střední školy s žádostí o spolupráci. Společně jsme naplánovali vzájemné výměnné pobyty a sepsali žádost o finanční podporu, která byla Visegradským fondem podpořena 6 000 eury.

Během října se tak může deset žáků a dva učitelé ZŠ Antonína Baráka podívat na pět dní do Popradu. Poté navštíví Lovosice i naši školu slovenští partneři. Bude pro ně připraven bohatý kulturní a vzdělávací program. Pevně věříme, že připravovaný projekt otevře cestu pro další spolupráci nejen obou škol, ale i měst.

S mezinárodními projekty má naše škola zkušenosti. V rámci mezinárodního projektu Erasmus+ jsme realizovali pobyt žáků v německém Coswigu a sedm stáží pedagogů, které prohloubily profesní zkušenosti a dovednosti. Například ve Francii se pedagog věnoval tématu udržitelnosti a ve španělské Barceloně se pedagog zapojil do kurzu s názvem Digital Storytelling: Apps and Software for Creative Writing, ve kterém získal dovednosti vytvářet audiovizuální příběhy s podporou různých ICT nástrojů. Na Maltě a v Irsku učitelé absolvovali jazykové kurzy a v Itálii poznávali moderní metody práce ve výuce anglického jazyka.

Autor: ZŠ A. Baráka Lovosice

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -