Oslavte Den české státnosti se Severočeskou galerií!

0
45

Litoměřice –  Využijte volného dne a ve čtvrtek 28. září se vypravte za kulturou! Hlavní budova Severočeské galerie výtvarného umění v litoměřické Michalské ulici je sice z důvodu instalace nových výstav dočasně uzavřena, ale Diecézní muzeum a Muzeum insitního umění zůstávají otevřené a ve čtvrtek návštěvníkům nabídnou VSTUP ZDARMA.

„Stálá expozice Diecézního muzea v Litoměřicích, kterou provozujeme společně s Biskupstvím litoměřickým, vám představí výběr z nejvýznamnějších kulturních památek umělecko-historického dědictví historické litoměřické diecéze. Ve stálé expozici Muzea insitního umění můžete shlédnout unikátní kolekci obrazů, kreseb a plastik tvůrců insitního (naivního) umění a umění označovaného jako “art brut”. Obě expozice naleznete v jednom historickém objektu, v měšťanském domě na Mírovém nám. 24/16,“ informuje Věra Brázdová ze Severočeské galerie.

Diecézní muzeum a Muzeum insitního umění budou otevřené od 10 do 18 hodin.

- Naši partneři -
Předchozí článekDDM Rozmarýn pořádá v neděli ”Den zvířat”
Další článekLITOMĚŘICE: 1. kolo Planeo Cupu vyhráli fotbalisté z Varnsdorfu
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno