Festival „Za hradby“ tentokrát zve na film „Všichni moji blízcí“

0
35

Terezín – Nenechte si v úterý 19. září v 17 hodin ujít další projekci filmového festivalu „Za hradby!“ V kinosále Muzea ghetta v Památníku Terezín se bude tentokrát promítat snímek „Všichni moji blízcí“ – česko-slovensko-polský koprodukční film Mateje Mináče z roku 1999.  

Součástí projekce bude beseda s Braňo Holičkem –  protagonistou hlavní dětské role.  VSTUPNÉ ZDARMA.  Film trvá 91 minut.

Příběh začíná v říjnu 1938, bezprostředně po podepsání Mnichovské dohody. Na pozadí historických událostí sleduje osud rodiny okresního doktora Jakuba Silbersteina, veselého optimistického člověka, který nikdy neztrácel humor a naději v lepší zítřek, protože věřil, že slušnost a poctivost vždy zvítězí. Po mnichovské zradě však přichází doba, kdy tyto hodnoty přestávají platit.

Členové židovské rodiny Silbersteinových stojí před rozhodnutím, zda mají před německým fašismem uprchnout, nebo zůstat v zemi, s níž jsou životně spjati. Teprve bratrův tragický osud přinutí váhajícího otce, aby se v posledním okamžiku rozhodl využít mise sira Nicholase Wintona k zařazení syna Davida do posledního transportu odjíždějícího z okupované Prahy do Anglie 31. srpna 1939…

Víte, že premiéry tohoto snímku se v roce 1999 zúčastnil i sám Nicholas Winton, který prohlásil, že tento snímek je první, který zachycuje „normální život Židů?“

UDÁLOST NA FACEBOOKU je ZDE.

- Naši partneři -
Předchozí článekOvoce a zelenina z expozic Zahrady Čech míří do Klokánku
Další článekLITOMĚŘICE: Na Zahradě Čech byla vyhlášena Stavba dvacetiletí Ústeckého kraje
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno