Neděle, 28 dubna, 2024
22.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceNa hokej autobusem! V Litoměřicích jezdí nový spoj MHD

Na hokej autobusem! V Litoměřicích jezdí nový spoj MHD

Litoměřice – Stadion si společně s městem Litoměřice připravil pro fanoušky několik novinek. Jednou z nich je zavedení speciálního autobusového spoje v době konání domácích utkání. Klub chce tak fanouškům ze vzdálenějších částí města zjednodušit dopravu na stadion a usnadnit parkování obyvatelům v okolí Kalich Areny.

Jednou z chystaných novinek pro letošní sezonu je zavedení nového autobusového spoje v Litoměřicích. Autobusy budou dovážet fanoušky ke Kalich Areně vždy půl hodiny před začátkem zápasu na zastávku Michalovická, odkud budou i po konci utkání jezdit zpět. Stejně jako ostatní autobusy litoměřické MHD budou i tyto spoje zdarma. „Jsem rád, že se tato myšlenka podařila dotáhnout do konce a my můžeme v testovacím provozu do konce roku vyzkoušet, jak velký mají fanoušci o tento způsob dopravy zájem. Určitě jim to může přinést pohodlí při cestě na zápas i zpět domů, navíc ubyde množství aut v ulicích okolo Kalich Areny, což zlepší situaci místním obyvatelům,“ uvedl k novince předseda klubu Jan Fišera.

Zavedení speciálního autobusového spoje by se neobešlo bez přispění města Litoměřice, kterému patří velký dík. „Chceme tímto krokem ulehčit situaci okolo zimního stadionu v době domácích zápasů, kdy je parkování v okolí značným problémem. Víme, že chvíli potrvá, než si fanoušci na tuto možnost zvyknou, proto bude zkušební provoz trvat do konce kalendářního roku a průběžně budeme jeho přínos vyhodnocovat,“ řekl k projektu litoměřický místostarosta Mgr. Jiří Adámek.

Kudy autobus pojede a jaký je jízdní řád?

Autobusová linka bude vyjíždět z autobusového nádraží, bude pokračovat přes zastávky: Katastrální úřad, Nezvalova, Pokratice – kaplička, Plešivecká, Kamýcká a končit bude na zastávce Michalovická. Odtud bude po konci utkání vyrážet stejnou cestou zpět.

Zpáteční trasa povede přes stejné zastávky, autobusy budou vždy vyjíždět cca v 19:30, u zápasů se začátkem v 17:30 bude autobus odjíždět cca ve 20:00.

Autor: Kateřina Kubatková

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -