Středa, 8 května, 2024
9.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceNa veletrh Zahrada Čech dorazilo 57 tisíc návštěvníků

Na veletrh Zahrada Čech dorazilo 57 tisíc návštěvníků

Litoměřice Podzimní veletrh Zahrada Čech je u konce. Na letošní 47. ročník dorazilo 57 tisíc návštěvníků. Celková návštěvnost se oproti minulému roku zvedla hned o několik tisíc. Výstava probíhala opět v šesti dnech, a to od 8. do 13. září každý den od 9 do 17 hodin.

První den veletrhu tradičně odstartovalo slavnostní zahájení. Uskutečnilo se vyhlášení soutěže o značky Regionální potravina Ústeckého kraje 2023 a Potravinářský výrobek Ústeckého kraje – kraje Přemysla Oráče, dále vyhlášení soutěže Ústeckého kraje Senior Art. V soutěži Stavba dvacetiletí s Okresní hospodářskou komorou a Ústeckým krajem zabodoval gotický Hrad Litoměřice, který se umístil na 2. místě. Vystoupila oblíbená zpěvačka Kamila Nývltová a kapela Voice.

Druhý den patřil časopisu Receptář. Zazpívala Světlana Nálepková a celý den hrála k poslechu tradiční dechovka Vinšovanka. Proběhlo i vyhlášení soutěže o nejlepší štrůdl na sladko i na slano.

Nedělní program měl pod svými křídly časopis Zahrádkář. Došlo k vyhlášení soutěže „Křišťálové jablko“, největší cuketa a další. Uskutečnila se panelová diskuze s europoslanci a zástupci zemědělské sféry, kteří debatovali o budoucnosti českého ovoce a zeleniny. Celým dnem návštěvníky provázel moderátor a zpěvák Vladimír Hron. V pondělí se v rámci dne s Rodinným stříbrem soutěžilo o titul Zelí roku 2023. Na pódiu zazářila Iveta Bartošová revival a vítěz soutěže Interporta Planeta Anna.

Pátý den výstavy byl dnem s Hitrádiem North Music. Celý den návštěvníky bavil promo tým hitrádia, se kterým se soutěžilo o hodnotné ceny. Den zakončil koncert populární skupiny O5 a Radeček.

Poslední den veletrhu patřil Českému rozhlasu. O zakončení výstavy se postarala zpěvačka Ilona Csáková a kapela No Name.LT.

„Mám obrovskou radost, že letošní ročník přilákal na výstaviště tolik návštěvníků. Je to o několik tisíc více než v minulém roce,“ neskrývala radost ředitelka MKZ Litoměřice Michaela Mokrá. A dodala: „Na závěr bych ráda poděkovala všem partnerům, kteří se na výstavě podíleli. Zejména pak Ústeckému kraji, Elimonu, CS-Betonu, Agrární komoře České republiky, Státnímu zemědělskému intervenčnímu fondu, Zelinářské unii Čech a Moravy, Ovocnářské unii České republiky a městu Litoměřice. Děkuji také všem vystavovatelům, prodejcům, návštěvníkům i ostatním obchodním partnerům za jejich přízeň a podporu. Doufám, že s námi vydrží i v příštím roce. Už nyní mohu prozradit, že 48. ročník se uskuteční 13. až 18. září 2024.“

Toto je tisková zpráva MKZ Litoměřice.

Autor: Aneta Břeňová

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -