Sobota, 27 dubna, 2024
11.7 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiPo prázdninách ožila také nejpočetnější litoměřická škola

Po prázdninách ožila také nejpočetnější litoměřická škola

Litoměřice – Nový školní rok začal také pro nejpočetnější školu v Litoměřicích – pro základní uměleckou školu. Více než tisícovka jejích žáků – na rozdíl od dětí školou povinných – nepřišla do školy hned v první školní den, žáci mají se svými učiteli domluveny individuální rozvrh a výuku absolvují průběžně, tedy už od pondělka 4. září.

Největší zájem je tradičně o hudební obor, pokud jde o nástroje, pak nejobsazenější je hra na klavír, kterou bude studovat 216 žáků.

„Určitých změn doznal učitelský sbor ZUŠ, v minulém školním roce jsme se loučili s několika kolegy, kteří odcházeli do důchodu. Jejich místa zaujmou noví učitelé, např. za Jana Veselého převezme výuku hry na elektrickou kytaru Jan Švejda, ve sborovém zpěvu bude s Jakubem Kacarem (sb.Hlásek)  spolupracovat Iva Macasová, hudební nauku a hru na klávesy má na starost Karel Tesařík.  Iva Tycová bude učit literárně dramatický obor a nově vzniklou pobočku výtvarného oboru v Liběšicích povede Eliška Čtvrtníková,“ upřesňuje ředitelka školy Dominika Valešková.

Živo ve škole bylo ještě těsně před koncem prázdnin, na své tradiční soustředění v Řehlovicích odtud odjíždělo 35 žáků literárně dramatického oboru. ZUŠ se ovšem chystá už i na veřejná vystoupení – nejbližší příležitostí bude podzimní „Litoměřické vinobraní“. Mladí muzikanti zahrají v sobotu 16.září od 10 hodin dopoledne na hradním nádvoří.

Pozitivní zprávou pro ZUŠ je, že od září začínají v Litoměřicích práce na opravě budovy bývalého velitelství, kde škola najde nové moderní a mnohem prostornější zázemí. Stane se tak do roku 2025 v rámci tzv. Kulturně kreativního centra, které si vyžádá více než 150 miliónů korun.

Autor: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -