Pátek, 3 května, 2024
12.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoOtevřené sklepy nabídnou nové vinařství i rozloučení s legendou

Otevřené sklepy nabídnou nové vinařství i rozloučení s legendou

Litoměřicko – Sedmý ročník Otevřených sklepů Českého středohoří nabídne ochutnávku v novém vinařství a rozloučení s letitým vinařem, který bývá právem označován za jednu z legendárních postav vinařství na Litoměřicku.

Na zasloužený odpočinek totiž odchází Vladimír Šuhájek, který spojil svojí profesní kariéru s Klášterními vinnými sklepy v Litoměřicích, kde působí od roku 1966. V sobotu 2. září tak bude návštěvníky naposledy provádět zdejším sklepením.

Naopak novinkou na seznamu vinařů je nové vinařství ve Lhotce nad Labem Twins Wine, odkud bude možné Otevřené sklepy také odstartovat. Celkem se do akce letos zapojí dvanáct vinařů.

V Litoměřicích to bude v areálu pivovaru Vinařství Hutár, v Dominikánské ulici zmíněné Klášterní vinné sklepy, které navíc ve svém areálu připravily místo ještě pro Vinařství Pavel Bulín a naturálního vinaře Karla Stejskala.

V Žalhosticích bude zastávka tradičně ve Vinařství pod Radobýlem, ve Velkých Žernosekách se na vínomilce těší Vinařství Porta Bohemica, Víno Hrabkovský, Malovinař Antonín Hrabkovský, Rodinné vinařství Mikulenkovi a Žernosecké vinařství. V Malých Žernosekách Vinařství sv. Tomáše a ve Lhotce n. L. zmíněné nové vinařství Twins Wine.

Možnost odstartovat je v Litoměřicích, Žalhosticích, Velkých a Malých Žernosekách i Lhotce n. L. poblíž každého vinaře. Spojení pro vínomilce opět zajistí vínobus na trase Litoměřice pošta – Žalhostice – Velké Žernoseky a zpět jezdící dle kyvadlového jízdního řádu po celý den. Mezi Žernosekami potom účastníky akce sveze převoznická loď Ludmila.

Akce se uskuteční 2. září od 10 do 20 hodin.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -