Čtvrtek, 2 května, 2024
13.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceLovosice získaly ocenění za třídění odpadu

Lovosice získaly ocenění za třídění odpadu

Lovosice – Město Lovosice si zaslouží uznání za svůj aktivní přístup k třídění odpadu a úspěšný rozvoj systému tříděného sběru a recyklace. Jedna z předních společností v oblastí třídění a recyklace odpadů EKO-KOM a.s. udělila Lovosicím ocenění za jejich vynikající práci v roce 2022.

Město Lovosice přispělo k ochraně životního prostředí a snížení „uhlíkové stopy“ prostřednictvím recyklace a využití využitelných složek komunálního odpadu, včetně obalů.

Úspěchy města jsou v číslech patrná. Díky třídění a využívání papíru, plastů, skla, kovů, nápojových kartonů a dalších materiálů Lovosice uspořily 24,5 mil. GJ energie, což je přibližně stejné množství energie, jaké spotřebuje v průměru více než 376 tisíc domácností za celý rok. Spolu s EKO-KOM a.s. město Lovosice snížili emise CO2 ekvivalentu o 902 970 tun, čímž přispěli k boji proti globálnímu oteplování a ochraně našeho životního prostředí.

Celkový počet vytříděných 597,265 tun odpadu je důkazem úsilí a pečlivosti každého občana při odpovědném nakládání s odpady. Ocenění by nebylo možné bez podpory a spolupráce všech našich občanů, za což chceme vyjádřit upřímné poděkování. Každý jednotlivý krok má velký dopad na celkovou udržitelnost našeho města a společně ukazujeme, že malé změny v každodenních návycích mohou mít obrovský pozitivní dopad na životní prostředí.

Zdroj: webové stránky města Lovosice

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -