Pondělí, 29 dubna, 2024
19.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoLitoměřice navštívil arménský velvyslanec

Litoměřice navštívil arménský velvyslanec

Litoměřice – Arménský velvyslanec v České republice Ashot Hovakimian navštívil ve čtvrtek Litoměřice. Ambasadora, který do města přijel společně se svou chotí Anahit Hovakimian a tajemnicí velvyslanectví Zoyou Tovmasyan přivítal na radnici starosta Radek Löwy.

Během přátelského setkání Ashot Hovakimian hovořil mimo jiné o navázání vzájemné spolupráce, kdy velvyslanectví chystá cyklus výstav, jež mají za cíl představit Arménii a její kulturu. Jedním z míst konání výstavy mají být právě i Litoměřice

Ambasador dále prozradil, že Litoměřice si k návštěvě vybral také proto, že ve městě působí společnost, která se zabývá prodejem arménských, gruzínských a moldavských vín a nese stejné jméno jako arménský klášter Noravank zapsaný do seznamu UNESCO.    

Cílem návštěvy zástupců arménského velvyslanectví byly ve čtvrtek nejen Litoměřice, ale také krajský úřad a město Ústí nad Labem, kde se Ashot Hovakimian setkal mimo jiné s hejtmanem Janem Schillerem. Společně jednali o možnostech navázání spolupráce Ústeckého kraje s Arménskou republikou, zejména v oblasti kultury a cestovního ruchu.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Eva Břeňová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -