Sobota, 27 dubna, 2024
7.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceÚložiště Richard se znovu otevře veřejnosti na jeden celý den

Úložiště Richard se znovu otevře veřejnosti na jeden celý den

Litoměřice Den otevřených dveří v úložišti Richard proběhne letos v sobotu 9. září. V případě, že budete chtít navštívit podzemní prostory, musí vám být více než 18 let, a je nutná registrace předem prostřednictvím QR kódu (viz níže). S sebou si vezměte průkaz totožnosti.

Pozvánka ZDE!

Pestrý program však bude připraven i na povrchu. Zájemci budou mít možnost v průběhu celého dne navštívit povrchový areál a získat cenné informace například o radioaktivitě obecně, ukládání radioaktivních odpadů, bezpečnosti úložiště, o zkouškách obalových souborů, či nahlédnout do zajímavé historie tohoto úložiště.

Čeká vás přibližně dvouhodinový program určený především pro dospělé, nicméně i děti v doprovodu rodičů jsou vítány.

Počet návštěvníků podzemí, ve kterém jsou odpady ukládány, je z bezpečnostních důvodů limitován a vstup bude umožněn pouze předem registrovaným zájemcům starším 18 let, a to v přesně stanoveném čase. Návštěva podzemí trvá přibližně 30 minut.

Parkování bude možné v ulici Na Bídnici (viz mapa níže).

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -