Sobota, 27 dubna, 2024
11.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceDlužný poplatek za psa mohou pejskaři uhradit bez penále do 15. srpna

Dlužný poplatek za psa mohou pejskaři uhradit bez penále do 15. srpna

Litoměřice – Ještě 14 dnů mají k dispozici pejskaři k uhrazení poplatku za psa bez připočtení penále. Splatnost vypršela již 30. června, ale ekonomický odbor městského úřadu dává možnost k dodatečné úhradě ještě do poloviny srpna. Důvodem je letošní zrušení rozesílání složenek do schránek.

„Pokud majitelé psů poplatek uhradí do 15. srpna, nebudeme jim účtovat penále. Od 16. srpna však již zaplatí o 50 % navíc,“ informovala vedoucí odboru Iveta Zalabáková. V minulých letech bylo možné bez penalizace zaplatit poplatek po splatnosti pouze do pěti dnů.

Do 30. června neuhradilo letošní poplatek za psa zhruba 30 % jejich majitelů. Výše poplatku je 800 korun, pro osoby starší 65 let 200 korun. Platbu proveďte buďto elektronicky přes Portál občana z pohodlí domova (https://obcan.litomerice.cz/obcan/) na účet 19–1524471/0100 nebo hotově na pokladně městského úřadu (Mírové náměstí 15/7, ekonomický odbor, přízemí – za občanskými průkazy).

Variabilní symbol je platný z minulých let. Každý občan má přidělený svůj jedinečný desetimístný a platí, dokud poplatek nezanikne. Pokud ho poplatníci nemají zaznamenaný z minulých let, je možné si o něj telefonicky požádat na číslech 416 916 142 a 416 916 241, nebo na emailech kamila.frkova@litomerice.cz a radka.somrova@litomerice.cz .

Ekonomický odbor také připomíná termín splatnosti poplatku za svoz komunálního odpadu. Ten je potřeba uhradit nejpozději do konce října. Ani v tomto případě již občané nedostanou do svých schránek složenku. Je tudíž nutné si platbu ohlídat.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Radim Tuček

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -