Pátek, 10 května, 2024
9.9 C
Litoměřice
DomůKulturaV Roudnici nad Labem začíná výstava Karla Zemana

V Roudnici nad Labem začíná výstava Karla Zemana

Roudnice nad Labem – Informační a dopravní centrum Podřipska v Roudnici nad Labem bude po celý měsíc srpen hostit výstavu českého malíře, kartikaturisty a ilustrátora Karla Zemana. Slavnostní vernisáž se koná v úterý 1. srpna v 17 hodin. Jste samozřejmě srdečně zváni!

Karel Zeman bude na vernisáži osobně přítomen, aby svou práci představil a promluvil o tom, odkud čerpá inspiraci. Uvidíte jeho nejznámější ilustrace, obrazy a ukázky komiksů.

Výstava nabídne návštěvníkům vzrušující pohled do světa tvůrce výtvarného umění, který má za poslední dobu na svědomí například komiksové sešity na motivy známých Verneovek nebo například nové příběhy Rychlých šípů. Pokud jde o výtvarné umění, je přitom Karel Zeman samouk. Původně vystudoval strojní průmyslovku a pracoval například v České národní bance.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -