Pondělí, 6 května, 2024
11.6 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyVarhany v katedrále doprovodí žesťové kvinteto

Varhany v katedrále doprovodí žesťové kvinteto

Litoměřice – Litoměřické varhanní léto ve středu 26. července pokračuje! Na varhany bude v Katedrále sv. Štěpána od 19 hodin hrát český varhaník a improvizátor Přemysl Kšica. Doprovodí ho  pražské žesťové kvinteto Brass five. Čeká nás jedinečný hudební zážitek!

Lístky na koncert si kupte z pohodlí domova – ZDE. Pro případné opozdilce budou k dispozici i na místě před koncertem.

Přemysl Kšica se narodil v roce 1981 v Praze, ve které mnoho let působí jako chrámový varhaník, v poslední době zejména v chrámu sv. Mikuláše na Malé Straně. Vyučuje hru na varhany na církevní základní umělecké škole v Praze a na Konzervatoři v Teplicích. Věnuje se koncertní činnosti u nás i v zahraničí.

Žesťové kvinteto Brass five vzniklo již v roce 1996 na půdě Pražské konzervatoře a od samého založení tohoto tělesa se jeho hráči snaží o originální a především posluchačsky atraktivní interpretaci všech hudebních žánrů. Duchovním otcem tohoto tělesa se stal profesor komorní hry Pražské konzervatoře Antonín Vaigl, který dodnes dodává kvintetu řadu skvělých původních aranží, díky kterým je soubor schopen interpretace snad každého druhu hudby.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -