Senioři z Domova na Dómském pahorku díky virtuální realitě cestují

0
177

LitoměřiceProcházky lesem, relaxace na pláži nebo třeba cestování do českých i evropských měst si mohou užít klienti Domova na Dómském pahorku v Litoměřicích. Díky Ježíškovým vnoučatům byly totiž do zařízení zapůjčeny speciální brýle projektu Kaleido.

„Když nemohou klienti do světa, přijde svět za nimi až do jejich pokoje. Kaleido přináší zážitky tvořené přesně na míru potřebám a přáním seniorů. Brýle jsou vhodné i pro lidi, kteří se s podobnými technologiemi nikdy nesetkali,“ vysvětluje Iveta Šerberová, pověřená vedoucí Domova na Dómském pahorku.

Aktuálně brýle Kaleido svým uživatelům nabízí více než 135 míst Nabízený obsah přitom firma neustále vylepšuje. Spolupracuje na tom s pracovníky sociálních služeb i přímo se seniory.

- Naši partneři -
Předchozí článekROUDNICE N. L.: Zámecké zahrady hostily muzikál, ve kterém hrály i děti
Další článekBarevné letní úterý tentokrát ve žluté a s kouzelníkem
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno