Pondělí, 29 dubna, 2024
19.5 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyLitoměřické svátky hudby letos poprvé v režii MKZ Litoměřice

Litoměřické svátky hudby letos poprvé v režii MKZ Litoměřice

Litoměřice – Letošní 11. ročník hudebního festivalu Litoměřické svátky hudby, který se uskuteční 25. a 26. srpna, přinese nezapomenutelné hudební zážitky. Argentinský večer na gotickém Hradě Litoměřice a Sváteční tóny v kostele Všech svatých zaručují hudebním nadšencům a milovníkům kultury nezapomenutelné chvíle.

První koncert proběhne 25. srpna v prostorách hradu a ponese se v duchu argentinském. Návštěvníci se mohou těšit na společenský večer plný argentinské atmosféry, který zahrnuje vynikající catering a argentinské víno v ceně. Součástí programu bude také úchvatné argentinské tango v podání špičkového souboru Bona Fide Tango a talentovaných argentinských tanečníků Patricie a Javiera Antarových, v doprovodu virtuózního houslisty Václava Hudečka. Společně tak vytvoří nezapomenutelný večer plný vášně a emocí. Lístky si můžete pořídit ZDE.

Sváteční tóny v kostele Všech svatých, to je název druhého koncertu hudebního festivalu. Uskuteční se v sobotu 26. srpna od 19 hodin. Tento program byl pečlivě sestaven ve spolupráci se šéfdirigentem pražských symfoniků Tomášem Braunerem. Hlavními protagonisty budou světoznámý houslový virtuos Václav Hudeček, dvě mladé, výjimečné zpěvačky Adéla Řehořová a Bella Adamová a Jihočeská komorní filharmonie. Lístky si kupte ZDE.

„Hudební festival Litoměřické svátky hudby, který se každoročně koná na konci léta, oslaví v letošním roce již 11. ročník. Manželé Alena a Zdeněk Kuldovi, kteří byli pořadateli všech deseti ročníků, předali v minulém roce pomyslnou štafetu nám, Městským kulturním zařízením. Připravili jsme pro návštěvníky netradiční pojetí tohoto festivalu a věřím, že nový koncept všichni ocení,“ sdělila ředitelka MKZ Litoměřice Michaela Mokrá.

Vstupenky na oba koncerty lze také zakoupit na pokladnách MKZ Litoměřice. Veškeré informace k festivalu najdete TADY.

Autor: Aneta Břeňová

Toto je tisková zpráva MKZ Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -