Projděte si výstavu „Zbožní zítřka“ s odborným komentářem!

0
55

Litoměřice – Už dnes – ve středu 19. července – jste zváni do Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích na komentovanou prohlídku aktuální výstavy „Zbožní zítřka.“ Prohlídka začíná  v 16 hodin. Expozicí v hlavní výstavní budově galerie, v Michalské ulici, Vás provede přímo kurátorka výstavy.

Komentovaná prohlídka má 90 minut a účast na ní není potřeba rezervovat předem. S platnou vstupenkou do výstavy (70,- Kč) je KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA ZDARMA.

Výstava Zbožní zítřka návštěvníkům nabízí  téměř 250 obrazů, kreseb a grafik profesionálních i neprofesionálních tvůrců, jejichž tvorba byla do určité míry či výhradně ovlivněna tzv. napojením – určitou formou mimosmyslového vnímání.  Výstavu pořádá litoměřická galerie ve spolupráci v Moravskou galerií v Brně, kromě výjimečných sbírkových fondů pořadatelů se na ní zápůjčkami podílí dalších 14 institucí z celé republiky a několik soukromých sběratelů. Řada děl je vystavována vůbec poprvé.

Pokud dnešní komentovanou prohlídku nestíháte, další je na programu v sobotu 9. září v 15 hodin.

VIDEOREPORTÁŽ O VÝSTAVĚ ZBOŽNÍ ZÍTŘKA je ZDE.

- Naši partneři -
Předchozí článekLITOMĚŘICE: Tržnice se chystá na páteční rock’n’rollový nářez!
Další článekŠTĚTÍ: Zprávy z radnice – záplavové zóny, kotle, Portál občana, pořádek
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno