Neděle, 5 května, 2024
18.3 C
Litoměřice
DomůObceÚštěkV Úštěku zahajují výstavu Zdeňky Holejšovské

V Úštěku zahajují výstavu Zdeňky Holejšovské

Úštěk – Sotva z Úštěka odjeli piráti, bude se ve městě konat další kulturní událost. Tentokrát jste zváni do Café Galerie Úštěk na Mírovém náměstí, čp. 17. V sobotu 22. července v 17 hodin zde bude slavnostně zahájena nová výstava. Své obrazy tentokrát veřejnosti představí Zdeňka Holejšovská – malířka pocházející z ústeckého Střekova.

Součástí vernisáže bude hudební vystoupení a dát si pochopitelně můžete i něco dobrého  – třeba ovocný koláč.

Zdeňka Holejšovská maluje odmala.

„Malovat obrazy, je jako vytvářet si svůj vlastní svět, je to jiné vidění života a barvy mi skýtají úžasnou svobodu. Miluji motivy lodí, měst a slunce – ale bez diváka, někdy nadšeného, jindy tvrdého kritika by moje malování ztratilo smysl. Obraz totiž přináší radost dvakrát – jednou když malíř bojuje a vyhraje tvůrčí zápas a  podruhé, když divák přistoupí k obrazu a objeví kouzlo v něm ukryté, malířův vzkaz,“ uvádí autorka ke své tvorbě. Třikrát vystavovala v Japonsku a v roce 2004 dostala od manžela galerii v Počernicích.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -