Neděle, 28 dubna, 2024
17.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceDvacet dětí vyrazilo za podpory města Litoměřice na týden do Rájce

Dvacet dětí vyrazilo za podpory města Litoměřice na týden do Rájce

Litoměřice – Dvě desítky dětí ve věku od 6 do 12 let vyrazily dnes dopoledne na týdenní pobyt do Rájce u Tisé.

Jedná se o školáky evidované na odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Litoměřice (konkrétně na úseku sociálně-právní ochrany dětí), který hradí polovinu nákladů. Druhou polovinu tábora pak pokryje dotace od Ministerstva vnitra ČR. Celkově se jedná o 240 tisíc korun.

„Na toto místo letos jedeme poprvé. V minulosti jsme jezdili do Horní Vysoké u Úštěku,“ dodala Iveta Kopecká, sociální pracovnice odboru, která je součástí sedmičlenného doprovodného týmu.

Na děti čeká během sedmi dnů pestrý program. Přijedou za nimi s preventivním programem hasiči, policisté, nebude chybět přednáška kurátorek, vystoupení Sváťova dividla, celodenní zájezd do děčínské zoo, sportovní aktivity, opékání buřtů či koupání.

„Jsme velice rádi, že těmto dětem můžeme díky dotaci pobyt zprostředkovat. Letos vyjely již pošesté,“ doplnila Renáta Jurková, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Radim Tuček

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -