Neděle, 28 dubna, 2024
13.3 C
Litoměřice
DomůObceLibochoviceV Libochovicích se tuto sobotu koná už druhý GULÁŠFEST

V Libochovicích se tuto sobotu koná už druhý GULÁŠFEST

POZOR, AKTUALIZACE: Gulášfest přesunut na 26. srpna od 11 hodin!

Libochovice- Libochovický klub Jáma pořádá tuto sobotu 15. července v pořadí už druhý ročník GULÁŠFESTU. Pokud si myslíte, že umíte uvařit ten nejlepší guláš ze všech, neváhejte a přihlaste se! Vítěz klání obdrží putovní pohár a hodnotné ceny!

Dvoučlenné (nebo tříčlenné) týmy vaří pod širým nebem Guláš je potřeba připravit za tři hodiny, přičemž veškeré ingredience a vybavení musejí mít soutěžící vlastní. Pod kotlíkem každý topí vlastním dřevem.

Vaří se ze tří kilogramů masa, které musí soutěžící přinést vcelku. Je zakázáno použití jakýkoliv dochucovadel, chemie a konzervantů – vaří se pouze z přírodních surovin. Jediné, co lze mít připraveno z domova, je vývar. Není možné používat gulášové koření ani hotovou jíšku.

Každý, kdo nesoutěží, si může zakoupit mísku a ochutnat guláše od všech zúčastněných týmů. Stává se tak porotcem soutěže. Každý porotce má k dispozici pět bodů. To, jak je rozdělí, bude jen na něm.

Guláše se budou degustovat od 17 hodin, vítěz bude znám zhruba za hodinu a půl.

Soutěžící se mohou přihlašovat až do pátku 14. července, do 22. hodin.

Podrobnosti o GULÁŠFESTU jsou ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -