Neděle, 12 května, 2024
11.9 C
Litoměřice
DomůKulturaDivadloLéto v Divadle Karla Hynka Máchy má i letos co nabídnout

Léto v Divadle Karla Hynka Máchy má i letos co nabídnout

LitoměřiceDivadlo K. H. Máchy v Litoměřicích zve na letní divadelní scénu, která odstartuje 25. července. Během letních měsíců se návštěvníci mohou těšit na dvě večerní představení a jednu pohádku pro děti.

Letní scénu v divadle odstartuje slavná divadelní hra Hamlet v podání Divadla OLDstars. Uskuteční se 25. července na nádvoří divadla ve 20 hodin. Tato adaptace Martina Hilského přináší nový pohled na klasické drama cti a touhy. Jedná se o inscenaci plnou boje s předsudky, ambicemi a nespravedlností.

Druhým představením letní scény bude komedie Můžem i s mužem 2, na kterou se návštěvníci mohou těšit 3. srpna. Jedná se o autorskou féerii od VIP Art Company, která nesmírně vtipně a nekompromisně odkrývá pravdu a nabízí důvtipný pohled na to, co ženy dělají, když si myslí, že je nikdo nevidí. Zahrají Vanda Hybnerová, Jitka Sedláčková, Eva Leinweberová a Dáša Zázvůrková.

Na nádvoří divadla se bude hrát i pro děti, a to 8. srpna v 17 hodin. Letní scénu tak zakončí Mokrá pohádka v podání Divadélka Koloběžka. Pohádka představuje kouzelný příběh o pradlence Madlence, vodníkovi Puškvorci a o zakletém žabím princi.

Před každým představením bude vždy hodinu před začátkem a hodinu po skončení představení otevřena divadelní kavárna, která nabídne alkoholické i nealkoholické nápoje, kávu a další občerstvení.

V případě nepřízně počasí se představení i tak odehraje. Pro chladnější dny budou k zapůjčení deky a v případě deště se program přesune z nádvoří do vnitřních prostor divadla.

Vstupenky na jednotlivá představení lze zakoupit na webových stránkách MKZ Litoměřice – https://www.mkz-ltm.cz/divadlo/letni-scena/.

Autor: Aneta Břeňová

Toto je tisková zpráva MKZ Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -