Pátek, 3 května, 2024
12.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceVandalové ničí kašny, na objednanou opravu čeká město přes rok

Vandalové ničí kašny, na objednanou opravu čeká město přes rok

Litoměřice – Městské kašny v centru Litoměřic trápí špatný technický stav i zásahy vandalů, kteří je poškozují. Ta na východní straně (takzvaná dolní kašna) je navíc v současné době mimo provoz. Důvodem je mechanické porušení olověné vany uvnitř kašny, které mají na svědomí vandalové. Dalším problémem východní kašny je i nedostatek vody ve studni, z níž je zásobována.

„Oprava a revize všech kašen v centru Litoměřic je objednána již od března roku 2022. Bohužel tyto práce jsou velice specifické a provádí je úzký počet lidí. Máme přislíbeno, že v nejbližších dnech budou zrevidovány jak kašny na Mírovém náměstí, tak i kašna v ulici Krajská vedle úřadu práce, kde vandal dokonce olověnou vanu kašny vytrhl,“ vysvětlil Vladimír Kolbaba, vedoucí oddělení investic Odboru územního rozvoje Městského úřadu v Litoměřicích.  

Druhá kašna na západní straně Mírového náměstí (takzvaná horní kašna), je zatím v provizorním chodu. Také tato památka a jedna z dominant centra má porušenou vnitřní olověnou vanu a musí být pravidelně dopouštěna.

V současné době není plně funkční ani kašna na Kostelním náměstí. Vzhledem k tomu, že se v ní neustále objevují různé odpadky a nečistoty, došlo u ní k zanešení čerpadel a bude nutné je vyměnit. „Bohužel někteří naši občané si tuto kašnu pletou s veřejnými záchodky a odpadkovými koši,“ poukázal Vladimír Kolbaba.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Michaela Rozsypalová

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -