Neděle, 28 dubna, 2024
22.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceMěsto přispěje na rozšíření nedělní zubní pohotovosti v Litoměřicích

Město přispěje na rozšíření nedělní zubní pohotovosti v Litoměřicích

Litoměřice – Město Litoměřice přispěje finančně na rozšíření víkendové ordinační doby v rámci zubní pohotovosti, kterou zajišťuje společnost Vivant Dentes na Mírovém náměstí. Roční dotaci ve výši 150 tisíc korun schválili zastupitelé na čtvrtečním zasedání. Návrh už předtím podpořil finanční výbor a radní.

Jak přiblížila místostarostka Alena Rožcová, jež má v gesci oblast zdravotnictví, patří podpora zlepšování zdravotních služeb v Litoměřicích mezi priority vedení města.

„Zubní klinice přispějeme částkou 150 tisíc na rok. Vzhledem k tomu, že rozšířená pohotovost bude fungovat od 1. července, na letošní rok bude částka činit 75 tisíc korun, tedy polovinu,“ uvedla Alena Rožcová.  

Pohotovost na soukromé zubní klinice Vivant Dentes pro akutní bolestivé případy dosud slouží i neregistrovaným pacientům každý všední den od 7 do 8 hodin a každou neděli od 8 do 9 hodin. Se začátkem července se nedělní ordinační doba díky příspěvku města rozšíří o tři hodiny, tedy od 8 do 12 hodin.

Jednatel zubní kliniky Vivant Dentes Daniel Kábrt ale upozornil, že pacienti přicházející na nedělní pohotovost, se mají v 8 hodin předem registrovat na recepci prostřednictvím SMS zprávy (na čísle 725 753 990). Díky tomuto rezervačnímu systému pak předejdou delší čekací době.

„Zkušenost je taková, že vzhledem k jedinečnosti této služby na celém Litoměřicku se zejména v neděli ráno na nás obrací výrazně více dospělých a dětí s akutní bolestí případně úrazy zubů než lze za jednu hodinu zvládnout,“ vysvětlil při žádosti o příspěvek jednatel zubní kliniky Daniel Kábrt s tím, že pohotovost často využívají i pacienti jiných stomatologů z okolí. Klinika proto o příspěvku na rozšíření pohotovosti jedná také s dalšími městy a obcemi na Litoměřicku.

Autor: Michaela Rozsypalová

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -