Sobota, 27 července, 2024
20.2 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyNení zahrada jako Zahrada, aneb Když máš v „chalupě“ orchestry…

Není zahrada jako Zahrada, aneb Když máš v „chalupě“ orchestry…

Litoměřice – Hezkou zahradu má ve svém areálu litoměřická ZUŠ. Stejně pěknou, ale jiného druhu si vypěstovala v podobě Zahrady orchestrů. V úterý 20. června do ní zasadila další rostlinku. V parném odpoledni ji muzikou vydatně svlažily kapely Blues combo LT, Drum Funk, Schizzo Band a Junior Band, které publiku porcovaly mix jazzu, swingu, funky i rocku.

Pilnými zahradníky byli i sólisté – kytarista Martin Trtek, bubeník Jonáš Novák a zpěvačky studující sólový zpěv populární hudby Lada Fišarová, Julia Pearl Laue a Elisabeta Piskačová, osvěžující byly rovněž filmové „Chobotničky z 2.patra“ v podání „zuškově-rodinného klanu“ Fouskových.  

Pomyslnou fakturu za práce na „Zahradě orchestrů“ oštemploval a podepsal Zdeněk Růžička s Junior Bandem.  „Je to swing, tak plácejte na druhou a čtvrtou,“ vyzval kapelník diváky. Většina (ta, co má rytmus) to pochopila  a odměnila pak i potleskem závěrečný přídavek v  podobě Haleyho „Rock Around The Clock“. 

Suma sumárum – za nějakou kapku potu zahradní podvečer rozhodně stál! A vlastně nejen potu, pomyslně možná i slz. Po mnoha letech věrné služby žákům se totiž se ZUŠkou loučí učitel a kytarista Jan ‚Kuře‘ Veselý. Když mu ředitelka Dominika Valešková děkovala a předávala kytici, zazněl pochybovačný vtípek o „klidném důchodu“ pravověrného rockera.  No ale nepředbíhejme. Vždyť tady přece platí (v parafrázi) Kainarovo „Čas je tvý kuře v hodinkách“, že pane učiteli…

Text a foto: Mirek Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -